Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
pralina
Η συνταγή για πραλίνα φουντουκιού ταιριάζει με τα γλυκά σας και θα την λατρέψετε.
Όπως και να τη σερβίρετε, είναι πειρασμός!
 

Υλικά 

Για τη πραλίνα φουντουκιού

  • 125 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 φλ. αλεσμένα φουντούκια

Για τη πραλίνα φουντουκιού

Λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.

Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε τη σπιτική μερέντα να κρυώσει.

Διατηρούμε την πραλίνα φουντουκιού σε βαζάκια στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

Το μυστικό

 

Μπορούμε να σερβίρουμε τη σπιτική μερέντα ανακατεμένη με σαντιγί σαν μους-επιδόρπιο.

Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σπιτική πραλίνα φουντουκιού

σαν γέμιση σε γλυκά, όπως τούρτες, κέικ, τσουρέκια και κρέπες.

Για ένα υπέροχο πρωινό ή brunch, εκτός από άλειμμα σε

ψωμί, μπορούμε να γεμίσουμε αυγοφέτες και κρουασανάκια.


 

 

farmakeia efimeries

 

 

 

 

banner super market

 

 

 

 

kafsima times banner

 

 

 

 

 

topikos typos preview2

 

 

 

 

banner xrisima tel

 

 

 

 

 facebook logo follow1

Ακολουθήστε μας

 

Επικοινωνία