Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

pita xorta

Αυτή η πίτα με τα αρωματικά χόρτα της εποχής για γέμιση, ετοιμάζεται εύκολα με έτοιμο φύλλο και ψήνεται στα κάρβουνα για να γίνει έξτρα τραγανή και απολαυστική.

Διαδικασία

Βήμα 1

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε όλο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τα σέσκουλα και τα ραδίκια με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες και τα τσιγαρίζουμε. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φέτα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Πίτα: Προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και λαδώνουμε ελαφρά ένα ένα τα φύλλα περέκ. Στα πρώτα 4 φύλλα στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω κλείνουμε με τα άλλα 4 φύλλα. Τοποθετούμε την πίτα στη σχάρα και την ψήνουμε και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο και να ψηθεί. Προσέχουμε η ένταση της φωτιάς να μην είναι μεγάλη.

 

 

 

farmakeia efimeries

 

 

 

 

banner super market

 

 

 

 

kafsima times banner

 

 

 

 

 

topikos typos preview2

 

 

 

 

banner xrisima tel

 

 

 

 

 facebook logo follow1

Ακολουθήστε μας

 

Επικοινωνία